Sporten en gezond eten: zo word en blijf je fit!

Sporten en gezond eten, dit komt je vast bekend voor als je met een gezonde levensstijl bezig bent. En de vraag hoe je hierin een gezonde balans vindt, herken je denk ik ook wel, toch? Pas als je die balans vindt, word en blijf je pas écht fit!

Een gezonde balans

Dat je van té veel sporten en té gezond eten echt niet fit wordt, daar weet ik alles van. Ik weet dus heel goed hoe het niet moet. Maar hoe vind je een gezonde balans tussen sporten en eten? Het antwoord op deze vraag heb ik niet kant-en-klaar voor je in de kast liggen (sorry), maar dit is de manier waarop ik er nu mee bezig ben. Ik hoop dat ik je met mijn tips & trics weer een stap verder help om een écht fit te zijn, worden en te blijven.

Sporten: fit, fun & rust

Zoals ik al zei was ik een ‘beetje’ doorgeslagen in het sporten. Van al dat sporten werd mijn lichaam alles behalve fit en ook de fun factor van het trainen op zich, was ik kwijt. Conclusie: zo moet het dus niet!

Fit & Fun
Krachttraining is en blijft mijn passie, maar sinds mijn Girl Power Boxing avontuur heb ik ontdekt dat er buiten de sportschool nog veel meer sporten zijn die ik graag wil proberen. Zo belandde ik tijdens een middagje ‘online sportshoppen’ op de website Squashpoint en mijn nieuwe sport challenge staat vast: ik ga squashen!

Omdat ik meer varieer in de trainingen die ik doe, sport ik nu met veel meer plezier.

sporten en gezond eten squashRust
Ik leer steeds meer naar de signalen van mijn lichaam te luisteren. Heb ik nog spierpijn van mijn benentraining? Dan gun ik mijn benen een dagje rust.

Mijn spieren geef ik tijd om te herstellen zodat ik weer lekker fit en extra geniet van mijn volgende training.

Gezond eten: voedingsstoffen & variatie

Fit worden (zijn en blijven) kan niet zonder gezonde voeding met de juiste voedingstoffen. Dat té gezond eten niet goed voor je is, is me duidelijk, alleen hoe pak je het dan wel aan?

Waar ik nu op let is dat ik alle voedingsstoffen die mijn lichaam nodig heeft binnen krijg.

Qua hoeveelheden blijf ik het lastig vinden, wel is me duidelijk dat dingen uitproberen en variëren de beste manier is om te ontdekken waar ik me het meest fit bij voel. Zo eet ik de ene ochtend een bakje yoghurt met havermout, de volgende dag maak ik een smoothie bowl met chiazaad en in het weekend neem ik alle tijd om bananenpannenkoekjes te bakken.
Sporten en gezond eten chiazaad

Sporten en gezond eten, hoe doe jij dat?

Zoals je hierboven kunt lezen ben ik nog op zoek naar een gezonde balans. Nu ben ik wel heel benieuwd hoe jij sporten en gezond eten combineert? Heb jij een gezonde balans gevonden of ben je net als ik nog op zoek naar een manier waar jij je het meest fit bij voelt? Tell me all about it!

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.