Zomerhitte… hoe kun je er als sporter het beste mee omgaan?

Heerlijk, de zomer! Daar zullen de meesten het snel mee eens zijn. Maar de zomerhitte is niet altijd prettig wanneer je een fanatieke workout in de sportschool gepland hebt staan. Of wanneer je eigenlijk ’s middags graag een rondje zou hardlopen. Wat handige tips om tijdens de hitte toch gewoon te kunnen sporten

sporten in de zomer
Span je minder intensief in

Sporten is fijn en hartstikke gezond. Maar zorg wel dat het dat ook blijft. Wanneer bij extreem hoge luchtvochtigheid wordt afgeraden om je flink in te spannend, doe dat dan ook niet. Kies op dit soort dagen voor wat minder intensieve beweging. Wandel of ga een stukje fietsen. Desnoods op je elektrische fiets. Iedere vorm van beweging is goed voor je, en tijdens snikheet weet kan het een aanslag op je lichaam zijn om té intensief te trainen. 

Drink sportdrank in plaats van water

Water verdunt je bloed, en daarom is het raadzaam om tijdens (extreme) hitte liever sportdrankjes te drinken dan water. Om de energievoorraad, zout en mineralen op peil te houden, zijn isotone sportdranken het beste. Isotone drank is gemaakt van water met daarin zouten en suikers die je als sporter uit zweet.

Let wel: niet alle sportdranken zijn een beter alternatief dan water. Denk aan hypotone, hypertone en isotone sportdrankjes, zodat jij zeker weet dat je de juiste kiest in de supermarkt of sportwinkel!

Odlo Ceramicool Winactie

Hardlopen of mountainbiken? Duik het bos in!

Want in het bos is het een paar graden koeler dan in de stad of op een open vlakte. Bovendien is er meer schaduw waardoor zonneverbranding wat minder op de loer ligt. 

Kleed je extra luchtig

Kies voor katoenen of andere luchtige kleding en ga bij voorkeur voor tanktops, hempjes of sporttops. Je lichaam kan op deze manier zo goed mogelijk koelen en luchtige textielsoorten zorgen dat je zweet goed wordt opgenomen. 

Smeer je in!

Deze tip geldt niet alleen voor sporters, maar natuurlijk voor iedereen die op extreem hete, zonnige dagen naar buiten gaat. Maar we willen je wel meegeven dat er speciale zonnebrandcrèmes voor sporters bestaan.

Dit is een gesponsorde blogpost

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.