4 tips voor het kiezen van een sportschool

Heb je eindelijk besloten dat dit het moment is dat je écht begint met sporten, ontdek je dat er ontzettend veel sportscholen zijn. Help! Welke moet je nu kiezen? Hierbij deel ik 4 tips voor het kiezen van een sportschool.

Op zoek naar een sportschool: 4 tips voor het kiezen van een sportschool

Als je in een grotere plaats of stad woont, is de kans vrij groot dat je voor het dilemma ‘Welke sportschool past het beste bij mij?’ komt te staan. Om je op weg te helpen heb ik 4 tips voor je.

Hoe vind je een sportschool die bij je past?

Tip 1: De locatie

Wil je vanaf huis gaan sporten of liever gelijk voor of na je werk? De kans dat je daadwerkelijk gaat sporten is een stuk groter als de sportschool op een voor jou makkelijk te bereiken plek ligt. Als je op een regenachtige ochtend moet kiezen tussen je bedje of de sportschool die 5 kilometer verderop ligt, dan denk ik dat je bed je voorkeur heeft. Toch?

Tip 2: Het aanbod

Wat wil je doen in de sportschool? Is een krachthonk genoeg, ga je voor een cardio training of wil je een groepsles volgen? Bedenk van te voren wat je wilt en kijk of de sportschool dit aanbiedt. Denk bijvoorbeeld ook aan de tijden van de groeplessen (sluit dit aan op de momenten dat jij wilt sporten), welke cardio apparaten zijn er en van welke fitness apparaten en attributen, als losse gewichten en kettlebells, je gebruik kunt maken.

Tip 3: Take a look

Ga langs bij de sportscholen die je op het oog hebt. Bij de meeste sportscholen mag je gratis een keer komen trainen en/of een groepsles volgen. Proef de sfeer, probeer dingen uit en vraag jezelf af of dit een plek is waar je je echt op je gemak voelt om lekker te sporten. Vraag het personeel alles wat je wilt weten. Zo ontdek je gelijk ook of ze vriendelijk, behulpzaam en deskundig zijn. Check ook even de fitness apparaten, vloer, douches, toiletten en dergelijke qua hygiëne (ik lijk m’n moeder wel ;-)).

Tip 4: Quanta costa

Wat is je budget? Die ene sportschool ‘verleid’ je misschien wel met die heerlijke sauna en uitnodigende zwembad maar voor dit soort ‘luxe’ betaal je wel extra. Als je je inschrijft bij een sportschool, controleer altijd even de voorwaarden en het opzeggingstermijn van het abonnement. Tja, je weet maar nooit, toch? Sommige sportscholen bieden een soort strippenkaart aan, je betaalt dan voor een x aantal lessen/trainingen. Als twijfelt of dit de sportschool is die het beste bij je past is dit een handige manier om het te proberen.

Favoriete sportschool van de Followfitgirls

Alle bloggers van Followfitgirls hebben hun eigen favoriete sportschool. De Basic Fit Westerhaven in Groningen is mijn favoriet. Hier sport ik al sinds 1 april (nee, geen grap) 2003 en nog altijd train ik er met veel plezier.

4 tips voor het kiezen van een sportschool

Me & my gym

 

Ana haar favoriete sportschool is Het Gymlokaal in Amsterdam omdat je er allerlei ‘aparte’ lessen kunt volgen, zoals de mobiliteit- en movementlessen.  Die vormen een mooie aanvulling op het hardlopen en krachttraining.

4 tips voor het kiezen van een sportschool

De favoriete sportschool van Ana: Het Gymlokaal in Amsterdam.

 

Hopelijk heb je iets aan mijn 4 tips voor het kiezen van een sportschool! Of ben jij al helemaal tevreden over je sportschool? En waar heb je zelf op gelet? Laat het me weten in een reactie hieronder.

Liefs Lianne

 

Tip: Marlou heeft een nieuwe Full Body Circuit workout video gemaakt (inclusief WINACTIE op onze Facebook pagina).

 

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.