Statusupdate: Followfitgirls bij Healthadvies Breda

Op 10 december brachten Ellen en ik ons tweede bezoek aan Healthadvies Breda. Weet je nog toen we hier in september waren? Ellen en ik kregen behalve adviezen ook een voeding- en trainingsschema mee naar huis. Als we ons aan dit plan zouden houden, dan konden we 1 a 2 % lichaamsvet verliezen in zo’n zes weken. Dus toen wij ons tweede bezoekje brachten waren we erg benieuwd naar onze resultaten!

Want hoe was het ons die eerste periode afgegaan?

Dat was bij Ellen heel anders dan bij mij. Ellen had zich de eerste periode vrijwel precies aan het schema gehouden maar was ook op vakantie geweest én ook nog flink ziek geweest. Dat gooide behoorlijk wat roet in het eten maar ook in het trainen.
Bij mij ging het al die tijd gemiddeld. Ik had geen enorme uitschieters waarbij ik teveel at, maar ik had me ook zéker niet precies aan mijn schema vast gehouden. Ik trainde ook in die periode voor de halve marathon van Amsterdam en dat had mijn prioriteit. Al merkte ik wel dat mijn schema daar redelijk goed op aansloot!

Tweede bezoek

Zwier wist niet zeker, ondanks de afspraak in de agenda, of het nog wel door zou gaan omdat we al een tijdje niets van ons hadden laten horen en er ook meer dan zes weken tussen zat. Oeps! Daar waar Ellen en ik dachten dat we gewoon bezig waren met het schema en niet echt vragen meer hadden, had Zwier verwacht dat hij tussendoor regelmatig contact met ons zou houden zodat hij kon bijsturen. Dus bij dezen: sorry Zwier! Bij Heathadvies Breda ga je er voor en kun je dus ook coaching verwachten.

Nadat we Zwier hebben bijgepraat over de afgelopen tijd, is het tijd voor de meting. Het moment van de waarheid!
Ellen kreeg een beetje op d’r kop. Van 21% naar 20.5% ging ze. Dat moest beter kunnen!
En ik? Ik bleek van 26% naar 24% te zijn gedaald. Wow! Dat had ik niet aan zien komen omdat ik me dus niet 100% aan het plan had gehouden.

Nieuwe schema’s
Na dit bezoek krijgen Ellen en ik nieuwe schema’s opgestuurd. Vergelijkbaar met de vorige keer, maar net iets meer gefinetuned op je eigen situatie. Omdat ik in januari de hele maand op vakantie ben (is geen straf) begin ik pas als ik terug ben. Ik krijg van Zwier nog wel een paar vakantietips mee zoals dat ik moet proberen om niet al te veel koolhydraten te eten. Ook krijg ik een schema mee waarmee ik kan zorgen dat ik mijn opgebouwde spiermassa kan behouden. Maar de belangrijkste tip van Zwier is: geniet!

Aan de slag

Als ik eind januari terug ben van vakantie – waar ik inderdaad met volle teugen van genoten heb – ga ik aan de slag met mijn schema. De eerste week is het weer even passen en meten. Dit keer vraag ik Zwier direct om advies.

Intussen ben ik al eventjes bezig en het gaat wel goed. Ellen is intussen alweer bij Zwier langs geweest en ze boekte een verbluffend resultaat: van 20,5% in december naar 16,8%. Wauw! Nou dat gaat mij niet lukken, maar dat is ook niet erg. Toch blijft zo’n meetmoment een spannend. Ik weet namelijk niet hoe het me nu af gegaan is tijdens de vakantie. Ik denk dat het meevalt, maar of ik dan ook echt progressie heb geboekt dat valt nog te bezien. Op 17 maart gaan Ellen en ik terug naar Breda. Dan komen we weer bij je terug met onze resultaten.

X Ana

Ps. Dit is geen advertorial! Ellen en ik zijn uit persoonlijke interesse dit coachingstraject aangegaan.

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
tips voor hardlopen
WIN: Hardloopschoenen naar keuze

Van hardlopen word ik blij. Toch ruil ik elke winter mijn hardloopschoenen in voor een paar fitnesssneakers. Het Hollandse weer...

Sluiten