Een strakke buik? Train je core!

Van crunches tot minuten lang planken, je hebt alle oefeningen om die mooie strakke buik te kweken al geprobeerd. Maar weet je, voor die platte buik hoef je niet per se alleen maar buikspieroefeningen te doen. Wat is the key tot succes? Train je core!

Wat is je core?

Je core is het centrum van je lichaam en bestaat uit 29 spieren tussen je schouders en je bekken. Het zijn dus niet alleen je rechte en schuine buikspieren, maak ook je bil- en rugspieren. Een sterke core zorgt voor een betere balans, uithoudingsvermogen en flexibiliteit, verkleint de kans op blessures en voorkomt pijn in je onderrug. Als je je core traint, train je dus niet alleen je buik, maar nog veel meer spieren in je lichaam. Handig toch?!strakke buik oefeningen

Een strakke buik, hoe dan?

Eigenlijk is het heel simpel: het maakt niet uit welke oefening je doet, als je het maar goed doet. Pas dan verbeter je de kracht en stabiliteit van je core en werk je keihard aan een strakke buik. Yep, zo simpel is het. Het gaat er om dat je je buikspieren, en dus je core, niet als een apart onderdeel van je lichaam ziet, maar kijkt naar zijn functionaliteit in het geheel. Je core is als het ware de ‘hoofdverbinding’ tussen je boven- en onderlichaam en als je het geheel goed traint, versterk je je core en kweek je een strakke buik. Dit, in combinatie met een gezonde en uitgebalanceerde voeding, is the key tot succes.

favorieten fitgirl smoothie

Maak van elke oefening een core training

Op zich maakt het niet uit wat je doet, wel zijn er een paar oefeningen waarbij je net iets meer je core traint. Zo zijn squats, deadlifts en lunges heel effectief en ook grote duw- en trekbewegingen versterken je core. Omdat je voor deze oefeningen stabiliteit nodig hebt, versterk je je core inclusief je buikspieren. De enige ‘maar’ is dus wel dat je een oefening goed uitvoert. Zelf vraag ik mijn personal trainer Hans regelmatig of mijn uitvoering goed is, en wat me ook helpt is door me te focussen op de spiergroep die ik train, in combinatie met rustig in- en uit te ademen.

Bye bye crunches?

Had je al de pee in crunches en planken en hoop je dat je er nu eeuwig van verlost bent? Ik zou ze zeker niet skippen en af en toe gewoon blijven doen. Ze zijn namelijk wel heel effectief als je core nog niet heel sterk is. En het is toch ook leuk om jezelf uit te blijven dagen om die plank net X seconden langer vol te houden?

Succes met trainen en vergeet er vooral niet van te genieten!

Liefs lianne

Zoek je naast crunches en planken nog meer buikspieroefeningen om je core te verstreken? Marlou heeft verschillende leuke buikspier workouts video’s voor je gemaakt.

BewarenBewaren

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
1 kilo afvallen met sporten
Hoeveel moet je sporten om 1 kilo af te vallen?

1 kilo afvallen met sporten, hoe dan?! Je kent de clichés "abs are made in the kitchen" en "afvallen is...

Sluiten