Een strakke buik met deze cardio & abs workout

Hoe krijg je een strakke buik? Dat is een vraag die we veel krijgen op de redactie van Followfitgirls. Ook krijgen we regelmatig vragen over een goede buikspieren workout. Een tijdje geleden schreven we deze blogpost over het creëren van een strakke buik. Hierbij is niet alleen training belangrijk maar ook voeding is iets wat hier veel invloed op heeft. Iedereen heeft buikspieren maar bij sommigen zitten ze verstopt onder een vetlaagje.

Negatieve energiebalans

Door een lagere inname van calorieën daalt je vetpercentage. Plaatselijk vet verbranden is niet mogelijk en je hebt dus weinig invloed op de plek waar het vet er snel aankomt of juist af gaat. Om je buikspieren zichtbaar te krijgen moet je simpelweg minder eten dan dat eruit gaat aan energie. It’s as simple as that! Het gaat allemaal om de energiebalans: je moet zorgen dat er minder energie in gaat (aan voeding) dan dat eruit gaat (door beweging). Dan verbrand je vet en zullen die spieren langzamerhand zichtbaar worden.

Workout voor een strakke buik

Met deze cardio en buikspieren workout krijg je het zweet goed los! Het is een soort High Intensity Interval met verschillende buikspieroefeningen voor een strakke buik. Deze cardio en buikspieren workout duurt ongeveer 20 minuten en vooraf gaan we de spieren goed opwarmen met een korte warming up.

Buikspieren trainen was nog nooit zo leuk! Het voordeel van deze workout is dat je het vanuit huis kunt doen. Ik ben groot fan van trainen vanuit huis. Het kost weinig tijd en de drempel is veel lager dan wanneer je naar de sportschool moet gaan.Buikspieren worden pas zichtbaar als je vetpercentage laag is en daarom heb ik ook een stukje cardio toegevoegd aan deze workout. Hiermee verbrand je calorieën maar vergeet dus niet dat ook voeding van groot belang is. Wil je hier graag hulp bij? In ons ebook vind je een compleet voedingsschema met boodschappenlijstjes.

 

Meer video’s zien? Abonneer je op mijn Youtube kanaal! 

strakke buik

In deze video draag ik een sportoutfit van River Island. 

Meer over voeding

Wil je meer weten over het belang van voeding voor een strakker lichaam? Denise schreef er een tijdje geleden een uitgebreide blogpost over. Benieuwd? Klik hier.

Lees ook: hoe krijg je een strakke buik? 

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

  • Wat een leuke workout! Ik vraag me af hoe je na steeds minder gegeten te hebben dan je verbruikt weer naar een eetritme gaat waarbij je ongeveer evenveel binnenkrijgt als je verbruikt? Ik dacht altijd dat je snel weer aankwam als je dit deed, of te snel deed!

    • Hoi Lotte,

      Dankje! Ik ben geen expert op dit gebied maar ik weet wel dat veel mensen na een dieet weer naar hun oude eetgewoontes overstappen. Dit houdt in veel gevallen in dat ze meer eten dan verbruiken en dan kom je dus weer aan. Je zou het met behulp van een app zoals MyFitnessPal kunnen bijhouden. Als je hier dan ook een activity tracker bij draagt kun je bijhouden hoeveel je binnenkrijgt en hoeveel je dagelijks verbruikt zodat dit in balans is.

      Succes!

Reageren

Your email address will not be published.