Super surf workout met Fitgirl Suus

Surf’s up Girls! Tijdens onze vakantie in Indonesië, heb ik voor het eerst gesurft! Al een tijdje lag ik vanaf m’n strand bedje alle helden en heldinnen in de zee te bekijken. Stuk voor stuk pakte ze zonder moeite een golfje. Wat zag dat er tof uit! Meteen begon het te kriebelen…Dus besloot ik ook een surflesje te nemen. 1,5 uur zou het duren en de leraar verzekerde ons dat we dan zeker konden staan. Er stond ons dus een behoorlijke uitdaging te wachten.

Op de kant, hebben we eerst de ‘take off’ geoefend. Dat is de beweging die je maakt, als je vanuit de peddelstand op je buik in een keer op moet staan. Toen we dat onder de knie hadden gingen we het water in. De leraar hield het bord zo recht mogelijk vast zodat de golf goed onder het board zou komen. Daarna riep hij ‘GO!’ als je moest gaan staan,. (de take off) Na een paar keer stuntelen, lukte het al vrij snel om te staan! Wat gaf dat een kick! Het was een heel mooi baaitje met hele fijne golfjes speciaal voor beginners. Hierdoor konden we al snel staan, en later zelfs de golf helemaal af maken tot het strand!

FullSizeRender

Het was niet alleen heel tof om te doen, maar natuurlijk ook een super goede workout en adrenaline kick!Wil jij ook als een surfchick met je board de zee in? Lees dan hieronder de voordelen:

  • Met surfen vergroot je je uithoudingsvermogen. Als je veel moet peddelen wordt je conditie goed op de proef gesteld.
  • Je krijgt meer spierdefinitie. Je gebruikt met surfen je bovenrug, schouders, borst, benen, romp en triceps. Een total body workout dus!
  • Het is ook een goede cardio training, je verbrand namelijk veel calorieën. Zo’n 250 calorieën per uur.
  • Je verbetert je balans. Om op je board te blijven staan moet je natuurlijk goed je evenwicht bewaren.
  • Het is een goede manier op een mooie teint je krijgen. Op het water verkleur je heel snel! Maar smeer je wel goed in natuurlijk!

Are you ready? Zoek dan nu een goeie spot in de buurt van jou vakantie bestemming!

Of gewoon in Nederland natuurlijk! Check dan: Surfdorp in Scheveningen of The Spot in Zandvoort aan Zee.

 

IMG_8436

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

  • Hooi,,

    Heeel erg leuk om te lezen wil zelf nu ook gelijk surfen!

    Groetjes

Reageren

Your email address will not be published.