Doe je mee met mijn Tabata Workout? (video)

Yes! Het is weer tijd voor een nieuwe workout. Dit keer heb ik een Tabata workout voor jullie samengesteld. Mocht er nou niet direct een lampje gaan branden.. lees dan even verder!

Wat is tabata?

Tabata is een vorm van intensieve intervaltraining waarbij je je VO2 max wilt verhogen. Een wat?! VO2 hoeveel?! De VO2 max, of ook wel het maximale zuurstofopnamevermogen, is het maximale volume (V) zuurstofgas (O2) dat het menselijk lichaam per tijdseenheid kan transporteren en metaboliseren bij lichamelijke inspanning, gemeten op zeeniveau. En nu moet je de zin nog 3 keer lezen voor je het snapt. Dus makkelijker gezegd; de VO2 max wordt vaak genoemd als de maat voor conditie en uithoudingsvermogen. Deze maat geeft aan hoeveel zuurstof jouw lichaam maximaal per minuut kan opnemen. Met die zuurstof worden vetter en suikers in de spieren verbrandt. DUS; met een tabata training kun je en je conditie verhogen en er daarmee voor zorgen dat je stofwisseling omhoog gaat. En als je stofwisseling hoger is betekent het dat je meer kunt eten. En daar worden we helemaal in de maand december natuurlijk ERG happy van;-)

Zo doe je het!

Het leuke van Tabata is dat je het met elke vorm van sport kunt doen. Het principe is dat je in een ritme van 20 sec op (extreem hoge intensiviteit) en 10 sec af (actieve rust) een oefening uitvoert. Je kunt bijvoorbeeld fietsen, touwtje springen, squats op de crosstrainer, sprinten en ga zo maar door.  Het is belangrijk dat je het maximale uit jezelf haalt. Dus voor die 20 seconden ga je voor de volle 110%.

Ik heb het Tabata principe verwerkt in een complete full body workout waar je alleen een matje voor nodig hebt. Doe je mee?

ABONNEER JE OOK OP MIJN YOUTUBE KANAAL VOOR MEER (WORKOUT) VIDEO’S! 

(work)outfit: Rohnisch. 

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.