3 Simpele tips voor een gezonder leven

Als gezond leven je met de paplepel is ingegoten dan is het eerder normaal dan dat je daar keihard voor moet werken. Dat is in ieder geval hoe ik het ervaar en ik merk in mijn omgeving dat vele dit niet begrijpen. Zij denken dat een gezonde levensstijl onwijs ingewikkeld is terwijl dat natuurlijk onzin is. Je moet alleen even weten hoe je het moet doen en dan is het een kwestie van volhouden.

En dat volhouden is echt niet zo moeilijk als het vaak klinkt want als je eenmaal doorhebt dat gezond leven veel lekkerder voelt, wil je niet eens anders meer.

1. Lief zijn voor jezelf

Alles staat (of valt) eigenlijk met dit eerste punt. Als jij niet lief genoeg bent voor jezelf dan is de kans groot dat je ook niet goed voor jezelf zorgt. Als je eenmaal gaat inzien hoe belangrijk het is om goed voor jezelf te zorgen, ben je al halverwege. Je lichaam heeft naast gezonde voeding ook voldoende rust, water en beweging nodig.

2. Niet te moeilijk

Het hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn, zorg er gewoon voor dat je in de supermarkt voldoende groenten, fruit en volkorenproducten in huis haalt en kook gevarieerd. Als je daarnaast ook nog iedere dag in ieder geval een uurtje in beweging bent (fietsen, wandelen, volleyballen, paardrijden, de sportschool, het huishouden; who cares!) ben je al een heel eind. Zorg voor voldoende slaap en ontspanmomenten en je basis is gelegd.

3. Niet te streng

Wees niet te streng voor jezelf want dan wordt het een stuk moeilijker om het vol te houden. Bij het uit eten gaan mag je heus ook een toetje. Sterker nog: beloof jezelf gewoon dat je iedere dag iets lekkers mag en je zult zien dat je én veel meer gaat genieten van die ene lekkernij én het gezond eten beter volhoudt.

Succes!

Lees ook: 5 Gezonde warme dranken voor de winter

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.