No Stress Relax! 11 X Tips tegen stress

Stress! Iedereen heeft hier wel eens mee te maken. Zelf merk ik altijd wanneer ik stress heb dat ik last krijg van mijn nek en dit trekt naar boven en soms met hoofdpijn als gevolg. Ook krijg ik soms zin in snoepen. Stress is niet alleen slecht voor je hart, de nuttige bacteriën in je darmen kunnen er waarschijnlijk ook niet tegen. Een onderzoek van de Ohio State University liet zien dat het aantal dikmakende bacteriën toeneemt bij gestresste muizen en dat de slankmakende bacteriën het onderspit delven. Dus door stress raak je misschien overspannen en word je nog eens dik ook. Dubbele pech.

Mijn tips tegen stress

Ik zal een paar tips delen om even lekker te ont-stressen en die bij mij erg helpen.

 1. Maak een wandeling of ga lekker sporten, hierdoor maar je adrenaline, dopamine en endorfine aan die zorgen er voor dat spanning je lichaam verlaat. Ook vind ik een avondje opstap gaan met vriendinnen erg ontspannend, even lekker optutten,kletsen, muziek luisteren en daarna dansen in de club.
 2. Neem een masker. Een ontspanningsmasker voor je gezicht. Even 10 minuten je ogen dicht en daarna ook nog eens een zacht huidje.
 3. Ga een dagje naar de sauna. Heerlijk de warmte in. De sauna geeft een ontspannen gevoel en je kan je telefoon en beeldscherm ook niet bij je hebben in de sauna wat voor nog meer ontspanning zorgt.
 4. Koekjes bakken. Lekker creatief bezig in de keuken en de geur zorgt altijd dat ik gelukkig word en daarna natuurlijk wat koekjes opeten.
 5. Ik heb zelf een hoofdmassage spin en als ik die op mijn hoofd zet wordt ik erg ontspannen en word mijn hoofdpijn ook een stuk minder. Tip als iemand anders het bij je doet voelt het nog relaxter.
 6. Luister naar muziek. Even lekker op de bank liggen met een rustige cd aan en dan even je ogen dicht. Ik kom dan helemaal tot rust.
 7. Ga even lunchen met een vriendin. Soms heb je veel stress omdat je veel aan je hoofd hebt. Even lunchen met een vriendin en je hart luchten kan wonderen verrichten.
 8. Kijk naar een komedie. Een film die je aan het lachen maakt werk erg ontspannend. Als je lacht verlaagt het stresshormoon cortisol in je lichaam.
 9. Lees een mooi boek. Leg je telefoon even weg, zet de televisie uit en ga een mooi boek lezen. Je zit de hele dag al met je ogen op het beeldscherm en doordat je even een boek leest kom je tot rust.
 10. Doe een spelletje. En dan bedoel ik geen spelletje achter de computer maar een bordspel;-)
 11. Ontwijk stress. Probeer uit de buurt te blijven van situaties die stress opleveren. Probeer soms ook nee te zeggen tegen dingen.

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.