Tofu bakken doe je zo!

Tofu bakken is heeeel makkelijk! Iedere vegetariër of veganist kan er niet zonder: tofu. Het is namelijk erg eiwitrijk en zeker in combinatie met sport dus heel belangrijk. Regelmatig probeerde ik een recept uit met tofu maar meestal viel het gerecht uiteindelijk tegen doordat de tofu slap, nat of smaakloos was. Oefening baart kunst en gelukkig gaat dit steeds beter! Benieuwd hoe ik mijn tofu smaakvol en knapperig krijg? Tofu bakken doe je in drie makkelijke stappen.

tofu bakken

Tofu bakken doe je in 3 stappen!

1: Snijden

Ik verdeel het blok tofu eerst in dunne plakken van ongeveer 1 centimeter. Snijden van de tofu is het makkelijkste met een groot en scherp koksmes zonder kartels. Wanneer je de tofu in dunne plakken hebt gesneden leg je deze in een schone en droge theedoek en druk je deze stevig aan. Zo zorg je ervoor dat al het extra vocht uit de tofu wordt getrokken. Om ervoor te zorgen dat de tofu krokant kan bakken in de koekenpan is het belangrijk dat je de tofu vervolgens in kleine stukjes snijdt. Zelf snijd ik de tofu vaak in blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter.

tofu bakken

2: Marineren

Omdat tofu van zichzelf maar weinig smaak heeft is het belangrijk dat je de tofu eerst marineert voordat je het gaat bakken. Mijn favoriete marinade is een mix van pindakaas, ketjap, knoflook en rode ui. Ik laat de blokjes tofu hier het liefst een nacht in weken. Je kunt oneindig combineren met kruiden en vloeistoffen maar marineren in olie kan helaas niet! Omdat de tofu veel water bevat gaat dit in combinatie met olie niet goed.

tofu bakken

3: Tofu bakken

En dan is het tijd om te gaan bakken! De gemarineerde tofu haal ik eerst door wat meel of maizena en bak ik vervolgens met voldoende boter of olie in een koekenpan bruin en knapperig. Wanneer de tofu klaar is kun je het door je gerecht heen doen en smullen!

Trek in meer vegan food? Dit is ook lekker: Lauwwarme salade met pompoen uit de oven, parelcouscous en pecannoten

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.