Trainen met elastieken: 3 oefeningen

Tijdens mijn pilateslessen is het vaak vaste prik: trainen met elastieken. Hele fijne oefeningen als je het mij vraagt en helemaal handig is dat je dit ook gemakkelijk vanuit huis kunt doen. Het enige wat je nodig hebt is een, surprise surprise, een elastiek. Vervolgens kun je aan de slag met allerlei oefeningen waarbij je armen, benen en buik traint.

Omdat de elastieken behoorlijk wat te voortduren krijgen qua gewicht, is het belangrijk dat ze goed stevig zijn. Wij gebruiken de elastieken van Fitshop vanwege de goede kwaliteit. Ook fijn: ze hebben meerdere elastieken in verschillende sterktes zodat het voor zowel beginners als gevorderden goed trainen is.

Welke oefeningen?

Mocht je nog niet helemaal thuis zijn in het trainen met elastieken, help ik je een handje op weg door een aantal basisoefeningen uit te leggen.

1. Biceps

Ga op je knieën zitten en zorg dat je schouders in een rechte lijn zijn met je knieën. Het fitness elastiek houd je, onder je knieën door, aan beide uiteinden vast. Plak je bovenarmen aan je lichaam en beweeg nu alleen je onderarm (met het elastiek) omhoog en naar beneden. Hoe langer je de flapjes (uiteinden) hebt, hoe zwaarder het is.

trainen-met-elastieken-1

2. Roeien

Het roeiapparaat is bij ons allemaal wel bekend denk ik, maar wist je dat je ook kunt roeien met elastieken? Ga zitten op de grond met je benen naar voren en zorg dat het midden van het elastiek onder je voeten zit en je de uiteinden weer in beide handen vast hebt. Trek het elastiek naar je toe en dan weer langzaam naar voren. Houd dit een paar seconden vast en herhaal.

trainen-met-elastieken-2

3. Push up

Tijd voor een extra uitdaging voor de gevorderden onder ons! Je kunt de push up zwaarder maken door het elastiek over je rug te doen en je handen op de uiteinden te plaatsen. Ook hier geldt: hoe langer de flapjes, hoe meer spanning op het elastiek dus hoe zwaarder de oefening wordt.

Train jij weleens met elastieken? En heb je nog oefeningen die wij zeker moeten proberen? Laat het ons weten!

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.