Help, last van kipfiletjes? Let’s dip!

Irriteer jij je mateloos aan dat irritante loshangende stuk vel aan de onderkant van je armen, die ‘gezellige’ kipfiletjes? Dan heb ik goed nieuws voor je: je bent echt niet de enige met deze frustratie én je kunt er iets aan doen. Let’s dip!

Irritante kipfiletjes

De spier aan de voorkant van je bovenarm is de biceps en de spier aan de achterkant is de triceps. Zoals de ’tri’ al doet vermoeden, bestaat de triceps 3 delen. Train je dit trio niet genoeg dan worden ze slap; hello kipfilets. Genoeg theorie. Tijd voor actie.

Train je triceps

Nu moet je niet verwachten dat je kipfilets in een split second verdwijnen. Maar de aanhouder wint, zeggen ze toch?!

3 x Tricep dips

1. Tricep dips versie 1.0

Ga zitten op het randje van een stevig staande stoel. Zet je handen achter je neer, met je handpalmen van je af. Zet je benen gebogen in een hoek van 90 graden voor je op de grond. Houd je rug recht en kijk naar voren. Zak nu langzaam met je billen voor de stoel zover als je kunt naar beneden. Duw je lichaam langzaam weer omhoog totdat je armen weer bijna gestrekt zijn. Strek ze net niet helemaal. Zou hou je namelijk constant spanning op triceps. Je kunt deze oefening trouwens ook prima op een stevige tafel doen. Zelf gebruik ik mijn betontafel om deze oefening te doen. Dan zet ik mijn handen op de rand van de tafel en mijn voeten op een stoel voor me.

Herhalingen: 15
Rondes: 3
Voorbeeld: zie foto bij versie 2.0, met het verschil dat je je benen niet gebogen, maar in een hoek van 90 graden op de grond plaatst.

2. Tricep dips versie 2.0

Heb je versie 1.0 onder de knie? Ga dan verder met versie 2.0. Zet je benen nu niet in een hoek van 90 graden, maar zet ze op de grond verder voor je uit. De rest van de oefening is precies hetzelfde.

Herhalingen: 15
Rondes: 3
Voorbeeld: zie foto hieronder.
tricep dip

Foto Workoutlabs

3. Tricep dips versie 3.0

Voer je versie 2.0 met 3 vingers in je neus uit? Dan is het tijd voor versie 3.0 en zoek het hoger op. Je zet je voeten niet op de grond maar op een verhoging. Zet je stoel bijvoorbeeld voor je bank zodat je je voeten (je benen houd je nog steeds gestrekt) op de bank kunt zetten. Ook voor deze versie geldt dat je de oefening in de basis net zo uitvoert als versie 1.

Herhalingen: 15
Rondes: 3
Voorbeeld: zie foto tricep dips versie 2.0, met het verschil dat je je benen niet gebogen, maar gestrekt op een verhoging plaatst. De hoogte bepaald je zelf, kijk maar wat voor jou haalbaar is. Hoe hoger, hoe zwaarder de oefening.

Dips voor pro’s

Heb je de dip-smaak te pakken? No worries. Er zijn nog genoeg variaties te bedenken. Verhoog bijvoorbeeld het aantal herhalingen en de rondes of koppel er een tijd aan. Een minuut lang dippen is een pittige uitdaging. Maar overdrijf het niet en blijf altijd goed luisteren naar de signalen van je lichaam. Ook kun je de oefening extra langzaam uitvoeren. Zo houd je extra lang spanning op je triceps.

Meer workouts voor sterke armspieren? Doe de buik- en armspier workout met Marlou.

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.