Vechtsport alleen voor mannen? No way!

Vechtsport alleen voor mannen? Dat is verleden tijd! Er zijn steeds meer vrouwen die vol enthousiasme de ring in stappen of op de mat hun ‘mannetje’ staan. Logisch want een vechtsport is niet alleen leuk om te doen, het is ook super goed voor je body & mind!

Girls with power

Net zoals er steeds meer vrouwen zijn die op het voetbalveld een balletje trappen, neemt het aantal vrouwen dat aan een vechtsport doet ook enorm toe. Zo is mijn vriendin Christa helemaal in to judo en Rosa en ik volgenden allebei een cursus Girl Power Boxing. In het begin vond ik het boksen best moeilijk omdat het compleet nieuw voor me was. Naast de techniek, vond ik het kiezen van de juiste bokshandschoenen al een hele toestand. Als ik geweten had dat je de maat van je bokshandschoenen heel eenvoudig in een tabel kunt opzoeken, had me dat heel wat gedoe bespaard. Maar al doende leert men en aan het eind van de cursus voelde ik me ontzettend stoer, fit en powerfull.

vechtsport

8 voordelen van een vechtsport

Een vechtsport leren is niet alleen een ontzettend leuke ervaring, het is ook super goed voor je body & mind:

  1. Je krijgt een top conditie
  2. Het is een full body workout, dus goed voor je hele figuur
  3. Je verbrandt aardig wat calorieën
  4. Goed voor je zelfvertrouwen
  5. Verbetert je concentratie
  6. Kunt je heerlijk uitleven (bye bye frustraties)
  7. Je wordt er blij van door de aanmaak van endorfine
  8. En last but not least: het is gewoon super leuk om te doen

Nu snap je vast en zeker wel waarom steeds meer vrouwen een vechtsport beoefenen. Dus mannen, move over!

vechtsport boksdiploma

Super trots op m’n Girl Power Boxing diploma!

Welke vechtsporten zijn er?

Heb ik je enthousiast gemaakt en vraag je je af uit welke vechtsporten je allemaal kunt kiezen? De keuze is enorm: boksen, judo, karateaikidokickboksen en nog veel meer. Twijfel je welke vechtsport het beste bij je past? Bij de meeste scholen kun je gratis een proefles volgen, een ideale manier om te kijken of het iets voor je is.

Vechtsport, iets voor jou?

Doe je al aan een vechtsport of ga je het binnenkort eens proberen? Laat het me weten in een reactie hieronder. Super leuk!

Liefs Lianne

Wist je dat zwemmen net als een vechtsport ook een super effectieve full body workout is? Dit zijn de voordelen van zwemmen

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!
[activecampaign form=7]

Reageren

Your email address will not be published.