Vegan banana bread met chocolade

Eind juli bereikte ik de magische – ahum – leeftijd van 30. Dit moest natuurlijk gevierd worden, ook op werk. Dus maakte ik voor mijn collega’s een heerlijke traktatie: banana bread. Anders dan mijn favoriete kwarkvariant ging ik dit keer natuurlijk voor 100% plantaardig. Met chocolade natuurlijk, want die heb je immers ook 100% plantaardig ;-) Goed voor mij, goed voor mijn collega’s en goed voor het klimaat zo’n vegan traktatie! Het recept is geïnspireerd op een recept van Chicks Love Food. Vandaag deel ik ‘m met jullie: het recept voor een vegan banana bread met chocolade.

Recept voor vegan banana bread met chocolade

Wat heb je nodig voor deze heerlijke traktatie?

Extra:

  • 1 banaan
  • 2 handjes noten

Vegan banana bread

Zo maak je dit vegan banana bread:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Doe de dadels, de bananen (gepeld uiteraard), de kokosolie in de keukenmachine en maal tot een glad mengsel. Afhankelijk van of je dat lekker vindt, kun je er hele stukjes dadel en banaan in blijven zitten.
  3. Voeg alle overige ingrediënten toe en maal weer even goed door elkaar. Als je wilt dat er stukjes in blijven, zorg dan ook hier weer dat je het niet te fijn maalt. Je kunt de noten door het beslag doen, maar ook als topping gebruiken.
  4. Schep het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm. Tip: maak het bakpapier eerst een beetje nat onder de kraan en knijp het dan uit. Nu kun je het makkelijker in de bakvorm leggen!
  5. Heb je nog een banaan als topping? Snijd deze in de lengte door midden, leg het bovenop het beslag in de cakevorm en druk een klein beetje aan. Eventueel kun je dit ook nog met wat noten doen.
  6. Bak het banana bread in zo’n 55 minuten gaar. Check wel even tussendoor of het niet te hard gaat! Zoals bij mij wel een beetje het geval was, zie foto hieronder ;)

vegan banana bread

Geslaagde traktatie!

Ik vind ‘m echt super geslaagd en ben heel benieuwd wat jij ervan vindt! Ga je ‘m maken? Laat het me hieronder weten of tag me op instagram in je foto: @ana.banana.amsterdam

X Ana

Nog meer vegan recepten? Of blader tussen al onze recepten!

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.