Deze vegan Nutella móet je proberen!

Vegan Nutella? Ja dat lees je goed.Oh my god. Net als ik dacht ‘voorgoed’ afscheid te nemen van mijn Nutella-verslaving (want me  = vegan), komt mijn collega met een vegan variant van deze hazelnootspread. Als ik niet tot de categorie egoïsten behoren, dan móet ik ‘m wel met jullie delen ;)

Super easy en super lekker. Hier is het recept van deze chocolade-hazelnotenspread, a.k.a. Vegan Nutella.

Wat heb je nodig voor de vegan Nutella

 • 100 gram gepelde hazelnoten
 • 40 gram gepelde amandelen (kan ook alleen hazelnoten doen, dan doe je 140 gram hazelnoten)
 • 8 grote dadels
 • 2 eetlepels cacaopoeder
 • 1 theelepel vanillepoeder
 • snufje zout
 • sojamelk of een andere plantaardige melk

vegan nutella


Zo maak je de vegan Nutella

 1. Verwarm de oven op 180 graden. Verdeel de amandelen en hazelnoten over een bakplaat, eventueel bedekt met bakpapier. Zet ongeveer 12 minuten in de oven tot de noten geroosterd zijn en laat even afkoelen.
 2. Ontpit de dadels en leg ze in een schaaltje  water.
 3. Doe de hazelnoten in de keukenmachine en laat 5 tot 10 minuten draaien.
 4. Voeg nu de dadels (eventueel ontpit, uiteraard,) cacaopoeder, vanille, zout, 2 eetlepels water en een scheutje van de plantaardige melk toe. Laat draaien tot alle ingrediënten goed gemixt zijn en je een lekker romige Nutella hebt. Is het nog te dik, danan doe je er net zo lang melk bij tot je tevreden bent.

Vergis je niet! Door de hazelnoten heeft de chocolade pasta echt veel weg van de Nutella. Natuurlijk, af en toe Nutella eten is helemaal niet erg, maar met deze variant nog minder! Probeer de vegan Nutella zelf en laat me weten wat je er van vindt. Heb je recepten van andere (vegan) spreads die je met me wilt delen? Laat ze hieronder achter in een reactie!

Enjoy deze guilt-free vegan Nutella!

X Ana

Can’t get enough? Probeer deze gezonde brownie!

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!
[activecampaign form=7]

Reageren

Your email address will not be published.