Verslag 4 mijl van Groningen

Ook dit jaar deed ik weer mee aan de 4 mijl van Groningen. Eigenlijk doe ik al mee vanaf de brugklas.  Ik vind het super leuk om mee te doen omdat de sfeer altijd erg leuk is bij de 4 mijl. Veel mensen, gezelligheid, muziek onderweg en super veel toeschouwers die je aanmoedigen! Ik houd ervan. Ook is de route van Haren naar de Groninger Vismarkt erg leuk om te rennen en voor mij precies de juiste afstand (6,4km) omdat ik niet echt een hardloper ben. De laatste tijd ren ik wel meer dan anders, maar toch vind ik het altijd best pittig. Ik ben meer van de groepslessen in de sportschool en als het mooi weer is buiten lekker een rondje rennen.
runningrosa
 

Over de 4 mijl

De 4 mijl van Groningen is het bekendste hardloopevenement  van Noord Nederland waar jong en oud massaal op af komt. Dit razend populaire hardloopevenement heeft verschillende categorieën: de GasTerra Jeugdloop, Wedstrijdloop, DvhN Recreantenloop, Praxis Bedrijvenloop en de Charity Run. Deelname is mogelijk vanaf 6 jaar. Jaarlijks wordt de Gezondheidsstraat georganiseerd waar aandacht is voor een sportieve en gezonde leefstijl met diverse stands. In 2015 is een aanvraag gedaan bij de gemeente Haren en Groningen voor 23.000 deelnemers. En er werden 90.000 toeschouwers verwacht!

Voorbereiding

Ter voorbereiding op de 4 mijl heb ik natuurlijk een aantal keer de afstand gelopen van de 4 mijl (6,4 km). Ook sport ik 3 keer per week dus een aardige conditie heb ik wel. Ik heb in de week voor de 4 mijl extra water gedronken en minder gesnoept;-) Ik heb een nieuw TomTom horloge die precies aangeeft hoe snel ik ga en welke afstand ik afleg dus dit was mijn running-buddy.

Start

Voordat je kunt starten moet je voor mijn gevoel best nog wel even wachten. Het weer was mooi zonnig, maar erg koud, door een flinke oosterwind. Gelukkig had ik een vuilniszak mee en hier een aantal gaten in geknipt om aan te doen zodat ik nog een beetje warm bleef voor die tijd. Tijdens het wachten in de startvakken heb ik nog een beetje op en neer gesprongen om nog wat warmer te worden. Toen ik eenmaal kon starten begon ik goed. Ik had negens last van en voor mijn gevoel liep ik op een mooi tempo. Dit kon ik ook zien aan mijn TomTom horloge. Toen ik halverwege was werd het opeens heel druk en moest ik ontzettend veel slalommen om mede-renners heen.  Ook begon mijn horloge te trillen en gaf aan: Te veel. Mijn hartslag was behoorlijk hoog en ik kreeg op dat moment ook enorme steek. Ik denk dat het aan mijn ademhaling lag. Ik ben toen iets langzamer gegaan ook omdat ik momenteel een te hoge bloeddruk heb, daarom luister ik op dat moment goed naar mijn lichaam. De laatste 500 meter was zwaar maar toch wilde ik in de Herenstaat nog even een sprint trekken naar de finish. Dit is me ondanks steek en slalommen nog gelukt ook;-) Ik heb erg genoten maar denk ook dat ik iets aan mijn ademhaling techniek moet gaan doen, om nog beter te worden en geen last meer te krijgen van zijsteek tijdens het rennen.

Processed with VSCOcam

Mijn doel

Mijn doel was om onder de 35:06 te komen. Dit liep ik namelijk vorig jaar. Ik heb dit jaar 36:19 gelopen maar desalniettemin was het een super leuke run en ben ik trots op mezelf dat ik weer heb mee gedaan!

4mijlrosa

En zijn jullie enthousiast geworden? Doen jullie volgend jaar met mij mee? Of hebben jullie nog leuke runs in het verschiet? Let me know!  Liefs Rosa

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

  • Ik stond dit jaar als toeschouwer langs de lijn maar volgend jaar wil ik meedoen! (Ik heb in 2009 en 2010 ook meegedaan en daarna niet meer, rennen vind ik niet altijd zo leuk, maar de 4Mijl blijft altijd leuk met zoveel toeschouwers en (snelle en langzame) hardlopers! Ik heb je overigens nét gemist, ik zag alleen je achterkant nog! Jammer! ;)

    • Hi Sofie, Wat leuk dat je me zag (de achterkant;-) Volgend jaar dus samen! Ik hoop dat ik dan toch echt een nieuw record haal. Maar de sfeer is ook vooral waarom ik blijf meedoen! Fijn weekend. Liefs Rosa

Reageren

Your email address will not be published.