Je sun kissed skin behouden na de vakantie? Zo voorkom je vervellen

Ben je net heerlijk op vakantie geweest en heb je keihard gewerkt om een mooi bruin kleurtje te krijgen . . . Stap je na de vlucht terug naar huis uit het vliegtuig en begin je spontaan overal te vervellen. Bye bye bruin kleurtje! Waarschijnlijk herken je dit probleem wel. Zo niet, lucky you! Ik ben op onderzoek uit gegaan hoe ik (en hopelijk jij) het bruine kleurtje langer vast kunnen houden.

5 x tips om vervellen te voorkomen

Tip 1: Scrubben

Scrub je huid goed voor je op vakantie gaat, zodat de dode huidcellen worden verwijderd. Dit is iets wat ik zelf vaak vergeet en ik denk er pas weer aan als het te laat is. Let tijdens / na je vakantie wel goed op met scrubben, aangezien je dan juist je mooie bruine kleurtje sneller kunt verliezen.

Tip 2: Zonnebrandcrème

Deze tip is heel voor de hand liggend, zorg dat je jezelf goed tegen de zon beschermt. Smeer jezelf dus in met een goede zonnebrand factor en laat deze intrekken voordat je in de zon gaat. Tussen 11.00 en 15.00 uur is de zon het scherpst, stel je in deze tijd dus niet non stop bloot aan de zon. Belangrijk is om af en toe de schaduw op te zoeken om je huid wat rust te geven. Ik weet het, dit is erg moeilijk!

Eerste hulp ter voorkoming van vervellen! - zonnebrand

Tip 3: Niet verbranden

Ook dit klinkt heel logisch, maar probeer niet te verbranden! Verbranden heeft bijna altijd tot gevolg dat je huid gaat vervellen. Als ervaringsdeskundige kan ik dit zeker beamen. Ik ben een groot zonaanbidster en ga niet graag in de schaduw. Ik smeer mij altijd goed in, maar helaas verbrand ik bijna altijd. Tijdens mijn volgende vakantie ga ik toch proberen om vaker de schaduw op te zoeken.

Tip 4: bouw je zon tijd op

Het is super verleidelijk om vanaf vakantiedag 1 dagelijks in de volle zon te zijn. Helaas zijn de kwetsbare Nederlandse huidjes niet gewend aan zoveel zon, vooral niet als je op zonvakantie in de winter gaat. Om je bruine kleurtje zo lang mogelijk te behouden is het verstandig om je zonuren op te bouwen.

Eerste hulp ter voorkoming van vervellen! - zon

Tip 5: Hydrateren

Zorg dat je huid goed gehydrateerd is. Dit doe je door veel water (minimaal 2 liter water per dag) te drinken en je huid goed te verzorgen met een flink hydraterende aftersun crème of bodylotion.

Toch gaan vervellen?

Begin je toch te vervellen? Dan is er helaas niets meer aan te doen. Vervellen kun je niet stoppen, maar alleen proberen te voorkomen.

Werken deze tips voor jou of heb jij dé gouden tip om het vervellen tegen te gaan? Let me know!

Liefs,
Laura

Trek in een gezond zomers waterdrankje? Probeer dan deze drankjes eens!

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.