Vitaminebom: De kiwismoothie

Ik kan wel een vitaminebom gebruiken. Eerder vertelde ik dat genieten van mijn zwangerschap mij niet heel makkelijk afging. Nu blijkt de zwangerschap ook mijn weerstand behoorlijk te verpesten. Ik loop al maanden te kwakkelen. De eerste maanden was ik extreem moe en toen die vermoeidheid eindelijk wat minder werd, werd ik ziek. Mijn hoofd zit helemaal vol en alles doet pijn. Mijn hoofd, keel, neus, oogkassen en kaken. Van een wandeltochtje naar de supermarkt moet ik al uitrusten. Na een week thuis op de bank gebivakkeerd te hebben, gaat het wel weer wat beter. Overmoedig maakte ik daarom gisteren een boswandeling van anderhalf uur. Iets teveel van het goede, de rest van de middag kon ik weer slapend op de bank doorbrengen.

Koken zit er niet in, een vitaminebom wel!

Omdat ik niet fit was, had ik ook echt geen zin om te koken. Mijn vriend was op vakantie, dus ik moest toch echt voor mijn eigen eten zorgen. De meeste dagen kwam ik dan ook niet verder dan een bak salade, of een ovenpizza. Tijd voor een vitaminebom dus! Ik besloot een smoothie te maken, dus ik begon maar eens in de fruitschaal. Er lagen nog een paar kiwi gold in. Ik hou niet van kiwi’s, maar de gele variant vind ik nog wel oké.

Waarom zijn kiwi’s zo gezond?

Kiwi’s bevatten meer vitamine C dan de alle andere fruitsoorten. In de gele kiwi’s zit zelfs nog meer vitamine C dan in de groene variant. 1 Kiwi bevat ruimschoots de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Er zit ook meer fructose en glucose in, waardoor de gele zoeter is dan de groene.

Ah, dat hebben we nodig! Vitamine C is namelijk heel belangrijk voor je immuunsysteem. Om je weerstand te verhogen is voldoende vitamine C binnenkrijgen dus een goede zet. Wist je dat veel vitamine C door koken verloren gaat? Je kunt dus het beste fruit (of groenten; rode paprika bevat ook veel vitamine C) rauw eten, om je vitamine C binnen te krijgen.

 

vitaminebom

Vitaminebom: De kiwismoothie

Oke, die vitaminebom in de blender dus! Voor een iets zoetere smaak gooide ik er een banaan bij. In kiwi’s zit een bepaald enzym wat eiwit afbreekt, als je kiwi’s combineert met melkproducten. Hierdoor krijgt het een bittere smaak. Ondanks dat deed ik er toch magere yoghurt bij. Het werd gelukkig totaal niet bitter. Behalve kiwi en yoghurt deed ik er ook nog een banaan bij en een schep eiwitpoeder. Om het wat dunner te maken een scheutje water. Even blenden en klaar! Wel direct opdrinken, want door het eiwitpoeder wordt het snel een dikke substantie.

Helaas was ik door deze vitaminebom niet ineens weer beter, maar alle beetjes helpen! Wat is jouw favoriete manier om extra vitaminen binnen te krijgen?

Liefs, Ellen

Heb je ook wel eens een smoothiebowl geprobeerd? Laura heeft een lekker recept voor je!

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.