10 voordelen van krachttraining

Dat ik helemaal into krachttraining ben snappen veel mensen, vooral vrouwen, niet. Word je daar niet ontzettend breed van en is het niet goodbye vrouwelijk vormen? Echt niet! Krachttraining levert je juist heel veel op: dit zijn dé 10 voordelen van krachttraining.

A small girl with muscle

Veel mensen verkijken zich er op, ik ben misschien niet groot en heb een tenger postuur maar power heb ik wel. Nu komt me dat niet aanwaaien en ik train hard om mijn doel meer spiermassa te ‘kweken’ te bereiken. Om dit te bereiken heeft mijn personal trainer een splitschema (daar vertel ik je later meer over) voor me gemaakt en volgens dat schema train ik 4 x in de week. Verder vind ik krachttraining heerlijk ontspannend, ik word er blij van en het geeft me een super powerfull gevoel. I just love it!

voordelen van krachttraining lianne

Lekker trainen, muziekje er bij en ik ben helemaal in m’n element!

Dé 10 voordelen van krachttraining

Het is je nu denk ik wel duidelijk waarom ik zo enthousiast over krachttraining ben, maar wat zijn de voordelen en wat kan het jou opleveren? Dit zijn de 10 voordelen van krachttraining:

 1. Het versterkt je snelle spiervezels

  Door krachttraining versterk je je snelle spiervezels met als resultaat dat je sneller kunt sprinten en bijvoorbeeld hoger kan springen. Dus ook voor alle hardloopfans is krachttraining een goede training.

 2. Je verhoogt je flexibiliteit

  Je wordt niet alleen sterker van krachttraining, maar uit verschillende onderzoeken blijkt dat je ook flexibeler wordt. Naast stretchen is krachttraining dan ook een prima workout om flexibeler te worden.

 3. Je ziet snel resultaat

  ‘Snel resultaat zien’, dat willen we toch allemaal? Als je zo’n 2 à 3 keer in de week traint, zie je na een maand je spieren al veranderen. Hoe leuk is dat?!

 4. Het geeft je stofwisseling een boost

  Omdat spiermassa meer energie verbrandt dan vet geef je je stofwisseling, zelfs als je niks doet, een enorme boost. Een avondje Netflixen op de bank, daar is helemaal niks mis mee als je aan krachttraining doet (sowieso is daar natuurlijk niks mis mee).

 5. Het kan osteoporose voorkomen

  Door regelmatig aan krachttraining te doen blijft je botweefsel sterk. Uit verschillende onderzoeken komt voren dat mensen die aan krachttraining doen een grotere botdichtheid hebben en daarom minder kans op osteoporose hebben.

  voordelen van krachttraining spieren

 6. Je voorkomt blessures

  Met krachttraining versterk je niet alleen je spieren, maar ook je pezen en banden, waardoor je minder gevoelig bent voor spierscheuringen en andere blessures.

 7. Je kunt het overal doen

  De sportschool is echt niet de enige plek om te trainen, er zijn genoeg andere plaatsen waar je dit kunt doen. Zo kun je bijvoorbeeld thuis lekker in de weer met met bijvoorbeeld een paar dumbells en wat dacht je van een paar pakken melk of flessen frisdrank als gewichten? En alle workout video’s van Followfitgirls natuurljik niet te vergeten.

 8. Het is goed voor je hersenen

  Ze weten nog niet helemaal hoe het komt, maar krachttraining is zelfs goed voor je hersenen. Specialisten denken dat dit komt omdat er door bewegen meer zuurstof in je hersenen komt, maar ze zijn dit nog aan het onderzoeken.

 9. Je hebt meer zin in seks

  Ja, je leest het goed: krachttrainers (en sporters in het algemeen) zijn actiever in bed! Dit komt omdat je je zelfverzekerder over je lichaam voelt en je (helemaal) durft te laten gaan.

 10. Je wordt er blij van

  Dit is een van de belangrijkste redenen waarom ik (bijna) elke keer met plezier de sportschool in stap: ik word er zo ontzettend blij van. Door aan krachtraining te doen voel je je niet alleen blijer, gezonder, fitter en leniger, je hebt ook minder last van stress, slaapt beter en het geeft je energie.

voordelen van krachttraining vrouwen
Als je nog niet aan krachttraining doet, kan ik me bijna niet voorstellen dat dit ‘mooie’ lijstje met voordelen je niet aan het twijfelen brengt om het toch eens te proberen, toch?

Liefs Lianne

Heb ik je zo enthousiast gemaakt dat je nu à la minute wilt trainen? Zoek dan een leuke workout video op ons YouTube-kanaal.

Ontvang healthy recepten & workouts in je inbox!

* verplicht

Reageren

Your email address will not be published.

Ontvang Marlou’s Beste Billen
workout video voor thuis!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Lees vorig bericht:
gezonde snack
Gezonde snack: Recept voor bananenbrood met wortel

Zin in een gezonde snack? Probeer eens dit recept voor bananenbrood met wortel. Niet alleen super lekker, maar ook nog...

Sluiten