Waarom een Hiking Holiday HOT is

Hiken on holiday? Yes! Tijdens onze vakantie in Indonesie hebben we super veel gewandeld door de natuur. Berg beklimmen, wandelen door de jungle en natuurlijk gewoon lekker over het strand. Het is zo rustgevend, maar toch verbrand je lekker wat calorieën. Tijdens een uurtje rustig wandelen over het strand (ongeveer 5km) verbruik je zo’n 300 calorieën. Maar tijdens het hiken een berg op natuurlijk veel meer.

Lees hier waar het allemaal goed voor is!

  • Hiking is goed voor je bloedsomloop, maar ook voor je longen. Je zuivert je longen door tijdens het wandelen frisse lucht in te ademen.
  • Verder houdt het je spieren en gewrichten soepel. Bij veel sporten worden je gewrichten te zwaar belast door de schokken die je moet opvangen. Bij hiking is dit niet zo en wordt het kraakbeen en het weefsel rond de gewrichten op een goede manier beoefend. Je spijsvertering komt ook op gang tijdens het wandelen. Dit helpt je eten beter te verteren en zo voorkom je maag- en darmproblemen.
  • Ook wordt je bloedtoevoer naar je hersenen gestimuleerd tijdens het wandelen.

Genoeg redenen om lekker te gaan hiken tijdens je vakantie toch? Of heb je al op mooie plekjes op de wereld gehiked? Ik ben benieuwd!

Hierbij wat kiekjes van mijn wandelingen in Indonesie <3

 

image1

 

Waterval Tiu Kelep, Lombok

IMG_8615

 

Mount Bromo, Java

 

 

 

IMG_8641

 

Mount Bromo, Java


IMG_8684

 

Hiken naar het Ijen kratermeer Java

IMG_8728

De klim was het waard! Wat een mooie plek! Het Ijen Kratermeer, Java

 

IMG_9271

Een van mijn favoriete foto’s van de vakantie. Sundown wandeling, Gili Air

 

Hopelijk heb ik jullie niet al te jaloers gemaakt!

Have a happy hike girls!

 

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.