5 X Waarom een hond je helpt fit te zijn

Sinds september zijn mijn vriend en ik de gelukkige eigenaren van puppy Liv. Ja soms voelt het echt een beetje alsof je een kind hebt, maar we hebben nog geen ‘Mama of Liv *hondenpootje*’ in onze bio staan dus het kan altijd erger. No offense.

Nu zijn er natuurlijk momenten waarop je zo’n draak van een pup wel achter het behang kunt plakken en na de puppytijd komt de puberteit en die is mogelijk nóg erger, maar het is ook vooral heel leuk en gezellig. En het helpt je fit te blijven! Daarover vandaag meer.

1. Uitlaten

Vanzelfsprekend puntje dit, maar ja een hond moet nu eenmaal zijn behoefte (en energie) kwijt en dus ben je genoodzaakt om te gaan wandelen. Meteen hetgeen waar ik dus heel blij van word, want alleen wandelen is misschien wat suf; met een hond is het een stuk leuker. Ook als je even geen puf hebt, moet je de deur uit en dat zorgt altijd voor nieuwe energie.

hond fit

2. Het bos

Even heel eerlijk: Wanneer heb jij voor het laatst het bos gezien? Grote kans dat dit alweer een hele tijd geleden is. Hartstikke zonde, want de natuur (vooral in het bos) is o zo mooi en doet zoveel goeds voor je gezondheid en gemoedstoestand. Vriendlief en ik zijn inmiddels minstens twee keer per week in het bos te vinden en dat is niet alleen fijn voor de hond, maar ook fijn voor ons. We time!

3. Sociaal

De buren woonden er ongetwijfeld al een vrij lange tijd, maar echt gesproken had ik ze nooit. Totdat je aan de wandel gaat met een hond en zij ook een hond blijken te hebben en voor je het weet heb je hele (hondse) gesprekken. Zo gaat het hoogstwaarschijnlijk ook met de mensen die om de hoek wonen.

hond fit

4. Extra beweging

Met een beetje (on)geluk heb je een hond te pakken die eigenwijs is en lekker zijn eigen gang gaat. Dit leidt automatisch weer tot extra beweging, want denk maar niet dat je die nog makkelijk te pakken krijgt als je hem los doet in het bos. Zo kom je wel aan die 10.000 stappen!

5. Aan de schoonmaak

Op dit moment zitten we in Liv haar harige periode en dat betekent dat ik iedere dag de stofzuiger wel even door het huis haal. Zo verbrand je toch mooi weer even wat extra calorieën die je zonder hond nog bij je had gedragen. :)

Maar bovenal heb je gewoon een vriendje voor het leven!

fit hond

Lees ook: Happy New You Challenge – doe je mee?

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

  • Marie-Anne Reulens schreef:

    Heb dit blog pas ontdekt maar ben het er helemaal mee eens, behalve dat stofzuigen dagelijks maar onze hond verliest niet veel of ik ben lui en zie het niet

Reageren

Your email address will not be published.