Waarom een massage goed voor je is

Even tijd voor je zelf nemen is soms erg lastig. Maar toch is dit erg belangrijk. Als fitgirl ontstress ik graag door te sporten en leuke dingen te ondernemen. Een dagje sauna is ook altijd erg ontspannend. Maar wat ik nog lekkerder vind is het krijgen van een massage. Ook vind het ik het ontspannend om een massage te geven en ik heb sinds kort mijn eigen behandelbank. Stress, hoofdpijn, vastzittende spieren het zijn allemaal dingen waar we dagelijks mee te maken hebben. En een massage kan hierbij erg goed helpen om dit te verminderen of zelfs helemaal te laten verdwijnen.

10 voordelen van een massage

  • Minder stress
  • stofwisseling in de cellen wordt verbeterd
  • beter slapen
  • betere weerstand
  • verkrampte spieren laten ontspannen
  • loslaten van dode huidcellen
  • afvoeren van een teveel aan vocht in de weefsels
  • verbeteren van de bloedsomloop
  • energiek voelen
  • pijn verlichtend

Een ontspanningsmassage zorgt dat je weer even helemaal tot jezelf komt. Ook wordt bij een massage de aanmaak van endorfine en oxytocine gestimuleerd. Deze stofjes verminderen stress en zorgen voor een geluksgevoel. Doordat je lichaam na een massage weer een goede doorbloeding heeft, voelen je spieren weer soepel en ontspannen.

Verschillende soorten massage

Bij een sportmassage probeer je het lichaam te laten herstellen na een harde training of vastzittende spieren. Bij een ontspanningsmassage wordt er op een zachtere manier aan de bewustwording van het lichaam gewerkt en bij een sportmassage worden de spieren steviger aangepakt. Al vanaf jongs af aan vind ik het leuk om mensen te masseren en te laten ontspannen. Ik heb een cursus Hoofd- en Gezichtsmassage en ontspanningsmassage gevolgd en geef nu af en toe mijn vrienden en familie een massage.

Ook heb ik tijdens mijn cursus uitleg gekregen over verschillende oliën om mee te masseren. Zelf gebruik ik tijdens het masseren meestal lavendel olie, deze kan je ook goed inzetten bij slaapproblemen, groeipijnen, buikpijnen en verkoudheden. Lavendelolie is reinigend, stimulerend, kalmerend en verfrissend, en is ook goed te gebruiken als mensen last hebben van nervositeit, stress, prikkelbaarheid, slaapstoornissen, benauwdheid, extreme wisselende stemmingen en depressie. Lavendelolie verdrijft slechte gedachten, depressies worden lichter, en je komt hierdoor weer in evenwicht.

Ik zou zeggen: boek van je vakantiegeld sowieso een heerlijke massage, of  volg een cursus en ga elkaar masseren:-) Want het is echt gezond!

Nog meer inspiratie nodig om te relaxen? klik hier voor de ideale me-time dag van Sofie.

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.