Wat zijn Box Jumps

Hi Girls, Sinds kort doe ik Box Jumps.  Mijn vriend heeft zelf een box in elkaar getimmerd die hij meesleept naar buiten om zijn training te doen. Ik vind het leuk om af en toe samen te trainen en maak dan ook gebruik van de Box en soms ook in de sportschool. Maar waar is deze oefening nu eigenlijk goed voor zal je je afvragen? Dat zal ik hieronder even uitleggen;-)

Wat zijn Box Jumps?

Bij Box Jumps spring je op een box, bankje of step en doe je vervolgens een squat. Hierna spring je terug op de grond en ga je ook weer naar een squat houding. Zo spring je op en neer.

 

Voordelen van Box Jumps

 1. Je kunt het overal doen.
  Neem een bankje in het park, een box in de sportschool, een verhoging. Je kunt overal wel een verhoging vinden waar je op kunt springen.
 2. Je voelt je jong.
  Het doet je denken aan je kindertijd. Spelende activiteiten houden je jong.
 3. Je krijgt mooie benen en billen.
  Het vergroot je kracht en spierspanning. Doordat je kracht uit je hele lichaam moet halen als je hoog springt ga je op den duur meer spiermassa aanmaken.
 4. Je verbrand snel calorieën.
  Doordat bij deze oefening je hartslag erg snel omhoog gaat omdat je kracht uit je hele lichaam haalt, zul je meer calorieën verbranden dan bij andere oefeningen. 
 5. Het zorgt voor je balans en coördinatie.
  Je lichaam maak je sterk door te trainen in kracht. Kracht zorgt voor de juiste balans en coördinatie van het lichaam. Door het springen en neerkomen op twee voeten tegelijk ben je bezig met het in balans brengen van je lichaam. De box jumps versterken de balans, je spieren en je kracht wat zorgt dat je botten sterk en gezond blijven.

Volgende week deel ik met jullie een super leuke piramide workout waarbij we gebruik gaan maken van de jump box!

Doen jullie mee? Of heb je al eens Box Jumps gedaan? Lees het graag in een reactie hieronder. Liefs Rosa

 

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.