Watermeloen: 5 x verfrissende recepten!

Een schijf watermeloen vind ik heerlijk op een warme zomerse dag, maar wist je dat je ontzettend veel gezonde lekkernijen met een watermeloen kunt maken? Een knapperige en frisse salade, een dorstlessend ijsje en wat dacht je van een super lekkere watermeloenpizza? Klinkt lekker toch?! Vandaag deel ik 5 verfrissende recepten met dit kleurrijke stuk fruit.

Waarom watermeloen?

Vooral in de zomermaanden ben ik dol op dit stuk fruit omdat het lekker zoet smaakt en ik vind het een heerlijk verfrissende dorstlesser door de grote hoeveel water waar het uit bestaat (maar liefst 90%). Klein nadeel vind ik wel dat ik me zo’n beetje een breuk til door het zware gewicht van mijn geliefde ‘stukje’ zomerfruit. Dit nadeel neem ik graag voor lief omdat ik het té lekker vind en het ook nog eens heel gezond is omdat:

  • het veel vitamine C bevat
  • barst van de antioxidanten
  • het een verzadigd gevoel geeft
  • voorkomt spierkrampen (ideaal voor sporters)
  • houdt je bloeddruk op een gezond niveau

watermeloen recepten gezond

5 x verfrissende recepten met watermeloen

Hier een paar originele én super verfrissende recepten met mijn favo zomerfruit!

1: Limonade met watermeloen en limoen

watermeloen recepten limonadeVooral op warme zomerse dagen hoor ik m’n moeder het nog roepen: ‘Lian, drink je wel genoeg?’. Deze limonade met watermeloen en limoen is heerlijk verfrissend en dorstlessend (is mijn moeder ook weer blij).

2: Watermeloenpizza met feta en pistachenoten

watermeloen recepten pizzaJe zult versteld staan: met slecht 4 ingrediënten en in zo’n 15 tijd bak je een heerlijke watermeloenpizza. Nomnomnom!

3: Frisse watermeloensnack

watermeloen recepten snackSchuif een paar stukjes watermeloen, feta en komkommer op een stokje en that’s it! Een ideale snack voor tussendoor of een leuk voorafje bij de barbecue.

4: Watermeloensalade met feta en tonijn

watermeloen recepten saladeWatermeloen in combinatie met feta vind ik echt a match made in heaven. Nog niet overtuigd? Ik weet (bijna) zeker dat je het helemaal met me eens bent als je deze watermeloensalade proeft.

5: Watermeloen-ijsjes

watermeloen recepten waterijsjesBen jij ook zo dol op waterijsjes? Deze lekkere ijsje heb ik deze zomer al meerdere malen gemaakt; ik ben er dol op.

Ben je ook dol op watermeloen?

Til jij je af en toe ook een breuk aan zo’n lekkere knoepert? Zo ja, dan ben ik benieuwd wat jij er allemaal mee maakt! Zo nee, wat is jouw favoriete fruit in de zomer?

Liefs Lianne

Heb je zin in meer zomerse lekkernijen? Rosa heeft 3 healthy Griekse recepten; aanrader!

Foto’s: Pinterest

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.