Werk en hobby combineren: zo doe ik dat!

Dat ik van koken houd zal je inmiddels niet meer verbazen. In de loop der jaren heb ik heel wat healthy recepten voor je bedacht, uitgeprobeerd en gedeeld. Heb je het overzicht van onze recepten al gezien? Wat misschien wél nieuw voor je was, is dat ik – naast het bloggen – nog 36 uur voor stichting HIER klimaatbureau werk. Iets heel anders dus! Toch vind ik het leuk om soms een connectie te vinden tussen deze twee  ogenschijnlijk verschillende werelden. Werk en hobby combineren, kan dat dan nog wel?

Gedragsverandering

Waarom ogenschijnlijk? Omdat ik juist ook veel overeenkomsten zie. Zowel Followfitgirls als het HIER klimaatbureau proberen gedragsverandering teweeg brengen. Daar waar ik met Followfitgirls probeer een kijkje te laten nemen in mijn gewoontes waardoor de lezer gemotiveerd raakt om iets gezonder te gaan leven, proberen we als HIER klimaatbureau het klimaatprobleem op te lossen en dat kan alleen als iedereen meedoet.

Vegan lifestyle

Ik kan mijn werk en hobby juist goed combineren. Dat ik bijvoorbeeld de keuze maakte om voornamelijk plantaardig te gaan eten was in eerste instantie om mijn steentje bij te dragen aan het klimaatprobleem. Maar intussen bevalt het zo goed dat ik door middel van recepten ook via Followfitgirls probeer om lezers te inspireren om vaker voor plantaardig te kiezen. Intussen zijn er dan ook al heel wat vegan recepten verschenen.Werk en hobby combineren

Bloggen

Hoewel ik mijzelf bij het HIER klimaatbureau niet primair bezighoud met schrijven of bloggen, komt het wel eens voor dat ik me over een onderwerp heenbuig. Juist op die momenten probeer ik de connectie tussen een gezonde levensstijl en klimaatbewuster leven te maken. Zo  verschijnen binnenkort ook op hier.nu wat vegan recepten en schreef ik onlangs een blog met 5 tips om klimaatbewuster te koken.

Werk en hobby combineren, waarom?

De connectie vinden tussen werk en hobby vind ik vooral fijn omdat het mijn werk leuker maakt. Sommige mensen hebben van hun hobby helemaal hun werk gemaakt. Dat kan natuurlijk ook! Voor mij voelt deze combinatie fijn. Maar soms kan het ook fijn zijn om even helemaal met iets anders bezig te zijn, daarvoor heb ik dan mijn primaire functietaken. Primair houd ik me bezig met de communicatie van stichting HIER opgewekt en het organiseren van online en offline kennisdeling voor lokaal duurzame energie-initiatieven. Dat je dat misschien niet zoveel zegt is niet zo gek, je leest dit blog waarschijnlijk omdat je meer geïnteresseerd bent in mijn healthy lifestyle. Nou, gelukkig gaan daar ook de meeste van mijn blogs over ;)

Werk en hobby combineren: do or don’t wat jou betreft? Combineer jij jouw hobby met werk? Of juist niet? Of is je hobby je werk?

X Ana

Ik hield een sportdagboek bij op vakantie!

 

 

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
bovenbenen trainen
Workout: bovenbenen trainen

Wil jij je bovenbenen trainen? Goed nieuws! Ik heb een video workout gemaakt voor thuis met oefeningen voor de bovenbenen,...

Sluiten