Oeps! 12 x gênante yogablunders

Yoga en blunders; iedereen die aan yoga doet belandt wel eens in een super gênante situatie. Met een hoofd als een tomaat kijk je voorzichtig om je heen in de hoop dat niemand het gehoord, geroken of gezien heeft. Dus geen oeps maar don’t worry: deze 12 yogablunders overkomt iedereen wel eens.

yoga blunders les

12 x gênante yogablunders

  1. Uit je legging scheuren

   Is het je na lang oefenen eindelijk gelukt om in een adelaar pose te staan, scheurt je legging. Misschien had je hem te heet gewassen of heeft ‘ie te lang in de droger gezeten; wie zal het zeggen?

  2. Uitglijden

   Je bent de hele les al zo geconcentreerd bezig dat het zweet uit al je poriën komt, het gevolg dat je uitglijdt op je matje. Au!

  3. Doorschijnende legging

   Je zag net dat je overbuurvrouw een doorschijnende legging aanheeft en terwijl je in de child pose ligt begin je enorm te twijfelen aan de doorzichtigheid van je eigen legging. Heel voorzichtig kijk je in de spiegel; ai hij schijnt net zo mooi door als die van overbuurvrouw.

  4. De hik

   Misschien heb je voor de yoga les net iets te snel gegeten of gedronken, maar het resultaatis een super irritante hik. Een heerlijk ontspannend geluid voor je mede yogi.

  5. Link of rechts?

   Iedereen zet netjes zijn linkervoet naar voren en zwaait met zijn armen naar rechts en jij doet alles precies de andere kant op. Niemand die het zag, toch?

  6. Uit balans

   Veel yoga oefeningen lijken vrij simpel, toch zijn ze vaak best lastig als het om balans gaat. Sta je prachtig als een boom in de tree pose en als je een seconde wordt afgeleid door die leuke man die voorbij loopt en daar ga je. Weg balans.

   yogablunders

  7. Een boertje

   Adem rustig in door je neus en rustig uit door je mond en opeens komt er niet alleen lucht, maar ook een heel ander geluid uit je mond. Ik denk dat je wel begrijpt welk geluid ik bedoel…

  8. Slappe lach

   Probeer je heel serieus alle instructies van je lerares te volgen, maar of het nu is dat de rest meer in trance is of dat het door je eigen onhandigheid komt; je krijgt de slappe lag en bent niet meer te stoppen.

  9. Je telefoon gaat

   Er gaat een telefoon en eerst denk je heel naïef: ‘ dat is toevallig, zo’n ringtone heb ik ook’. Als er niemand opneemt dringt het opeens tot je door, oeps dat is jouw mobiel. Sorry!

  10. Een scheet(je)

   Ben je helemaal in de flow en als je heerlijk ontspannen in een downward-facing dog staat laat je opeens een scheetje. Oeps.

  11. In slaap vallen

   Veel yogalessen eindigen met een soort meditatie/ontspanningsoefening waarbij je heerlijk met je ogen dicht op een matje ligt. Je ligt net iets te comfortabel en belandt in dromenland. En nu maar hopen dat je niet snurkt…

  12. Vieze voeten

   Je matje ligt klaar en op het moment dat je je schoenen uittrekt bedenk je je dat je je voeten niet gewassen hebt. Kan je achterbuurvrouw een les lang naar jouw mooie vieze voeten staren. Sorry buuf!

yogablunders

Oepsssss! En ja, het kan nóg erger…

Om te bewijzen dat iedereen wel eens een gênant moment tijdens een yoga les beleeft, vind ik het wel zo fair dat ik zelf ook met m’n billen bloot ga. Nu zeg ik er wel even bij dat ik niet echte een yogi ben, ik val in de categorie ‘ik vind het leuk om af en toe een yoga les te volgen’. Veel van bovenstaande yogablunders zijn me wel eens overkomen, tja ik ben nou eenmaal niet echt handig.  Ik ben ik meerdere malen op m’n matje uitgegleden, een doorschijnende legging komt me ook niet onbekend voor en zelfs op mijn rijexamen ben ik bijna gezakt omdat ik links en rechts steeds door elkaar hield. Maar dit is nog niet alles, mijn meest gênante blunder staat niet eens in het bovenstaande rijtje.

Ik heb namelijk last van PDS (Prikkelbare Darm Syndroom). Dit betekent dat mijn darmen af en toe (bijvoorbeeld tijdens een yoga les) hun eigen leven leiden. Stond ik net helemaal ontspannen in een downward-facing dog, besloot mijn darm dat het acuut tijd was om een toilet op te zoeken. Met samengeknepen billen en een hoofd als een tomaat rende ik de les uit, maar helaas draaide ik net te laat het slot van de wc-deur achter me dicht. Het leslokaal heb ik maar ingeruild voor de douche, als je begrijpt wat ik bedoel…

Wat is jouw meest gênante yogablunder?

Nu je weet welke yogablunders mij allemaal overkomen zijn, ben ik heel benieuwd of jij ook met je billen bloot durft? Schaam je niet en deel je grootste blunder in een reactie hieronder.

Liefs Lianne

Wil je meer weten over yoga? Anouk legt uit waar yoga goed voor is en Rosa vertelt over haar Yoga Day Retreat Day bij Studio Yorah.

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.