Zelfvertrouwen boosten met boksen? Dit is mijn ervaring!

Geeft boksen je meer zelfvertrouwen? Ik nam de proef op de som en ging op Girl Power Boxing. Heb ik mijn doel bereikt en sprankel ik nu van het zelfvertrouwen? Dit is mijn ervaring!

Een korte terugblik

Eerder vertelde ik je waarom ik de cursus Girl Power Boxing ging volgen (hier kun je het artikel teruglezen). Kort gezegd komt het er op neer dat ik wel een boost zelfvertrouwen kan gebruiken en ik wil mijn stemming niet door mijn eetstoornis laten bepalen (ik herstel van anorexia). In de cursusomschrijving stond de belofte ‘Voel je in 8 weken fit, vitaal, weerbaar en zelfverzekerd.’, precies waar ik naar op zoek ben!

Geeft boksen je meer zelfvertrouwen?

Wat mijn Girl Power Boxing avontuur me opgeleverd heeft? Ontzettend veel! Zowel fysiek als mentaal:

1. Ik voel me fit & vitaal

Mijn conditie was al niet slecht, maar naast het leren van de basis techniek van het boksen (het is een stuk moeilijker dan ik dacht) was conditietraining een belangrijk onderdeel van elke les. Door alle push ups, jumping jacks, lunges, en ga zo nog maar even door, is mijn conditie nog beter dan ‘ie al was; ik voel me lekker fit en vitaal.

2. Samen sporten is ontzettend leuk

Meestal sport ik alleen, maar nu ik samen met een groep enthousiaste vrouwen trainde, realiseerde ik me opeens hoe leuk (en vooral heel gezellig) het is om samen te sporten. Dit ga ik zeker vaker doen, dus als je toevallig in Groningen woont en zin in een workout hebt, let me know!
boksen zelfvertrouwen pre workout snackNog snel even een pre-workout snack en I am Ready to go boxing!

3. Doe ‘es gek, doe eens iets anders

Mijn sportschema ziet er al heel lang hetzelfde uit. Omdat ik nu buiten mijn comfortzone trad, vroeg ik me opeens af waarom ik dit eigenlijk altijd zo doe? Door het boksen ontdekte ik dat er buiten de sportschool nog veel meer leuke sporten zijn die ik graag wil uitproberen. Ik heb nu al een idee voor mijn volgende ‘get out of my comfortzone’-avontuur. To be continued…

4. Ik MAG sporten omdat ik het leuk vind

Als ik aan zelfvertrouwen denk, is het eerste wat er in me opkomt schouders recht, borst vooruit, neus in de wind en een uitstraling van ‘mij veeg je niet zo maar onder de tafel’. Het boksen heeft me op dat vlak zeker een boost gegeven.

Wat me het meest verrast heeft is dat ik nu met veel meer zelfvertrouwen NEE tegen mijn eetstoornis durf te zeggen.

Hoezo, ik moet x keer per week trainen? Nee, ik moet helemaal niets! Ik mag genieten van een avondje op de bank hangen of rustig een stuk met mijn hond wandelen. En me schuldig voelen als ik een keer niet fanatiek sport? Waarom zou ik? Ik MOET niet sporten, ik MAG sporten.

boksen zelfvertrouwen girl power boxingSuper trots dat we allemaal de cursus Girl Power Boxing succesvol afgerond hebben!
Foto Boxing Stad Groningen

De conclusie van mijn boks avontuur

Ja, boksen heeft mijn absoluut geholpen me een stuk zelfverzekerder te voelen! Nu zit iedereen anders in elkaar, dus wat mij wel helpt levert jouw misschien iets heel anders op. Maar als jij ook wel wat girl power kunt gebruiken, vind ik een cursus Girl Power Boxing (of een andere vechtsport) zeker het proberen dan waard.

Waarom sport jij eigenlijk?

Nu ben ik wel benieuwd of jij er wel eens over nagedacht hebt waarom je sport? Sport je omdat je vind dat je moet of omdat je er echt zin in? Ik ben benieuwd hoe jij hierover denkt!

Ben jij een beginnende hardloper? Lees dan zeker even de 5 x hardloopessentials van hardloopfan Ana!

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.