Zit fit! 4 x voordelen van een zitbal

Sinds ik een nieuwe baan heb, verruil ik mijn bureaustoel af en toe voor een zitbal! Een bal? Ja, ik zit achter mijn bureau op een bal. Ik heb thuis ook een bal, waar ik af en toe eens wat oefeningen mee doe, maar je kunt op het werk ook heerlijk op een bal zitten. Maar waarom zit je op een bal in plaats van een bureaustoel?

Voordeel 1 van een zitbal

Op een bal kan je niet onderuit zitten, je moet constant je balans houden en je neemt hierbij een rechte rug aan, omdat je anders van de bal af valt. Het is ook goed voor de stabiliteit van je romp. Als je rechtop zit voorkom je rugklachten en krijg je een mooie houding als je weer gaat staan. Daarnaast worden hierdoor je rug en buikspieren sterker!

Voordeel 2 van een zitbal

Met je bureaustoel rol je veel sneller ergens naar toe. Ik moet nu veel vaker van mijn bal om iets te pakken, wat natuurlijk goed is omdat je niet de hele dag op je kont moet zitten;-)

Voordeel 3 van een zitbal

Je blijft alerter. Door de instabiele houding, blijf je actiever en dit heeft als resultaat dat je ook alerter bent.

Voordeel 4 van een zitbal

Mocht het geen lekker weer zijn om een rondje te lopen in je pauze, dan kun je gewoon lekker een paar oefeningen met je bal doen!  zoals een crunch: lig met je rug op de bal en kom een klein stukje omhoog of de plank: leg je benen op bal en hou je handen onder je schouders in de plankhouding. Hou spanning op je buikspieren en probeer zo min mogelijk te bewegen.

Tip: gebruik de bal max een uurtje per dag, omdat je anders last kunt krijgen van je rugspieren. Je wilt ze natuurlijk niet overbelasten. Ga ook af en toe staand achter je bureau werken. Verhoog je beeldscherm door er bijvoorbeeld een paar pakken printpapier onder te leggen!

Hoe kies je de juiste fitbal?

Zitballen zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Ben je kleiner dan 168 cm? koop dan een bal met een diameter van 55 cm. Ben je tussen de 168 cm en 188 cm koop dan een bal van 65 cm. Ben je langer dan 188 cm, koop dan een bal van 75 cm.

Koop een fitbal hier

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.