Zo word je fit vanaf de bank

Fit worden vanaf de bank? Ja, je hoort het goed! Het kan gewoon. Helemaal nu het ’s avonds alweer redelijk op tijd donker begint te worden en het behoorlijk afkoelt, is de bank mijn favoriete hangout. Ik vind het lastiger om nog de deur uit te gaan voor een bezoek aan de sportschool wanneer het binnenshuis lekker warm is, de kaarsen aan staan en vriendlief op de bank ligt. Maar ook in de winter willen we fit blijven dus waarom niet gewoon de bank met de workout combineren? Moet je vriend alleen wel een beetje plaats maken.

Voordeel van thuis trainen is natuurlijk dat je de deur niet uit hoeft, maar je kunt het ook nog eens doen wanneer het jou uitkomt en op jouw manier. Muziek hard aan? Of gewoon lekker tijdens een aflevering SATC? Kan allemaal! En na een half uurtje spring je onder de douche en dan is het als nog tijd voor die, inmiddels welverdiende, bankhangavond.

5 Oefeningen vanaf de bank

Push ups

De push ups hebben eigenlijk geen uitleg meer nodig. Het enige wat je nu anders doet dan bij de ‘normale’ push up, is dat je vanaf de bank jezelf opdrukt. Voeten op de bank, handen op de grond en opdrukken maar!

Climbers

De mountain climber kun je ook prima doen met behulp van je bank. Voeten op de grond, handen op de bank en klimmen alsof we het over de Mount Everest hebben graag. 

Dips

Leun met je armen op de rand van de bank en plaats je voeten op de grond. En nu zakken maar! Tot net boven de grond, vervolgens weer omhoog en ga zo door.

Extensions

Ga aan de zijkant van de bank staan en je handen zijn op de leuning. Vervolgens beweeg je een been naar boven en beneden (of je draait er cirkels mee in de lucht, alsof je rondje tekent op de muur achter je) en na een minuut wissel je van been.

Crunches

Ook de crunches kun je gemakkelijk vanaf de bank doen, mits je een tafel hebt waar je je voeten op kwijt kan. Voeten op de tafel, rug tegen de leuning, benen gebogen, armen naar voren en crunchen maar!

Benieuwd naar meer fijne oefeningen voor je workout vanuit huis? Je vindt ze hier.

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.