Je zorgverzekering: niet sexy, wel belangrijk

Je zorgverzekering is misschien niet het meest ‘sexy’ onderwerp om het over te hebben, maar belangrijk is het zeker wel. Zelf vind ik het ook best een suf onderwerp en klets ik je liever over andere healthy dingen de oren van je hoofd. Maar met een gezonde levensstijl kun je wel proberen om zoveel mogelijk ‘leed’ te voorkomen. Klinkt opeens een stuk sexier, toch?

Voorkomen is beter dan genezen

Hoewel ik me liever met andere (leukere) dingen bezighoud ben ik op Prinsjesdag wel altijd benieuwd of, en wat, er komend jaar in de wereld van de zorgverzekeringen verandert. Als bijvoorbeeld mijn eigen risico meer of minder wordt, vind ik dat wel belangrijk om te weten. Natuurlijk is het fijn dat als je ‘iets’ hebt je goed verzekert bent, toch vermijd ik iedereen met een witte jas aan zo veel mogelijk. Hoe ik dat doe? Natuurlijk heb ik zelf niet alles in de hand, maar een gezonde levensstijl kan zeker een positief steentje bijdragen.

Goed voor jezelf zorgen

Goed voor mezelf zorgen doe ik echt niet alleen om extra medische kosten te besparen hoor, ik heb maar één lichaam en daar wil ik het liefst zo lang mogelijk van genieten. Zoals je waarschijnlijk wel weet heb ik niet altijd heel goed voor mezelf gezorgd en ben ik nu druk bezig om dit juist wél te doen.

sport en eetdagboek lianne wrap

Gezonde levensstijl: fit, food & mind

Wat voor mij een gezonde levensstijl is? Als eerste sporten! Tja, ik vind trainen gewoon super leuk omdat ik er energie van krijg en er blij van word. Zonder gevarieerde en gezonde voeding boek ik natuurlijk geen progressie in de sportschool, dus dit vind ik ook heel belangrijk. Om mijn spieren goed te laten herstellen let ik extra op mijn eiwitinname en daarom neem ik elke dag een eiwitshake (ik ben nu fan van de alles-in-1-shake ‘Fit Green Hero’ van Orangefit; love it!). En dan last but not least: een healthy mind. Blij zijn met wie ik ben, genieten van de grote en kleine dingen, dealen met issues, ontspannen, dingen doen die ik leuk vind enz. Je snapt denk ik wel wat ik bedoel…sport en eetdagboek lianne thuis

Je zorgverzekering

Op Prinsjesdag, dinsdag 19 september, wordt het nieuwe het eigen risico en de nominale zorgpremie voor 2018 definitief bekendgemaakt. Houd dus goed in de gaten wat de veranderingen zijn bij je zorgverzekering. Als er nog dingen zijn die je niet duidelijk zijn, neem dan gewoon even contact op met je verzekering. Dat doe ik zelf altijd wel, want als het me geld kan besparen kan ik daar weer andere leuke dingen mee doen.

Liefs Lianne

Nu we het toch over een gezonde levensstijl hebben, heb je het nieuwe eet- en sportdagboek van Laura al gelezen?

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.