Zwem je fit! – Voordelen van zwemmen

Zwemmen is niet alleen heel ontspannend en leuk om te doen, het is een hele effectieve full body workout. Dus stop je bikini, duikbril en handdoek in je sporttas, op naar het zwembad en zwem je fit!

Hoezo zwemmen?

Krachttraining blijft mijn favoriet maar zoals ik al eerder vertelde vind ik het ook heel leuk om dit af te wisselen met andere sporten. Zo stond ik al in de boksring en volgde ik een cursus squash. Mijn coach Anne kwam met het idee om naast krachttraining elke week een half uurtje te gaan zwemmen. Hoezo zwemmen, dat doe je toch alleen op vakantie? Toen ik terugdacht aan wat voor waterrat ik vroeger was en mijn coach me alle voordelen van zwemmen uitgelegd had was ik om en diezelfde week dook ik het zwembad in. Heerlijk!

zwem je fit

M’n zwemspullen gepakt en hup naar het zwembad!

Zwem je fit!

Nu ik dankzij mijn coach alle voordelen van zwemmen weet, fiets ik elke week niet alleen naar de gym maar ook naar het zwembad en is het een nieuw vast item in mijn sportroutine. Ik denk zelfs dat het een ‘blijvertje’ wordt. Denk jij net als ik eerst dacht ‘hoezo zwemmen’? Misschien dat deze 12 voordelen je overtuigen.

12 x voordelen van zwemmen

 1. Het is een full body workout omdat je bijna alle spieren in je lichaam gebruikt
 2. Je slaapt beter en lekkerder
 3. Verhelpt en voorkomt gewrichtsklachten
 4. Het is de sport met de minste kans op blessures (weinig belasting van je spieren)
 5. Goed voor je conditie
 6. Je vergroot je botdichtheid
 7. Super ontspannend
 8. Vergroot je longinhoud
 9. Handig om te weten als je wilt afvallen: je verbrandt zo’n 350 calorieën per half uur
 10. Verlaagt je bloeddruk
 11. Verlaagt je cholesterol
 12. En ook niet geheel onbelangrijk: je gaat er niet van zweten!

Zwemles memories

Kun jij je de zwemlessen van vroeger ook nog zo goed herinneren? Ik vond het echt vreselijk en ik heb er nog net geen trauma aan overgehouden. Oké misschien overdrijf ik een beetje maar ik was echt ontzettend bang voor mijn badmeester. Hij was super streng, en als ik aan die haak denk waarmee hij je uit het water viste als je (bijna)kopje onder ging, lopen de rillingen weer over m’n rug. Ben ik de enige met dit soort memories of staan zwemlessen ook in jouw geheugen gegrift? Duidelijk is wel dat ik niet bezig was met ‘zwem je fit’ ;)
zwem je fit

Mini me having fun in the pool, schattig toch!

Zwem je mee?

Zwem je fit…Duik jij binnenkort ook het zwembad in of houd jij het liever bij een andere sport? Laat je het me weten in de comments hieronder en wie weet breng je me op een sportief idee.

Liefs Lianne

Heb je wel zin om te sporten, maar geen zin om de deur uit te gaan? Sporten kan ook gewoon vanuit huis! Met de juiste video’s, schema’s en.. je sportbuddy Marlou op Hellonewyou.nl!

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

 • Marielle schreef:

  Ik doe naast krachttraining elke zondagochtend bootcamp eerst 45 minuten buiten en daarna 30 minuten bootcamp in het zwembad. Afsluitend met ze alle in het bubbelbad of sauna en daarna nog een drankje met alle. Super leuk en pittig. Nadeel ik ben door het zwemmen wel echt moe de hele middag haha

  • Hi Marielle, dankjewel voor je leuke reactie! En wauw wat ben je lekker actief zeg, echt super goed! Liefs Lianne

Reageren

Your email address will not be published.